Dödspatrullens ledare vill utvisas till Somalia

Mogadishu och Mohamed Ali. Bild: Public Domain/Polisen
  • Söndag 17 okt 2021 2021-10-17
E-post

Rinkebygänget Dödspatrullens ledare Mohamed Ali har dömts till livstids fängelse i Danmark för dubbelmord och ska utvisas till Sverige för att avtjäna resten av sitt straff. Men Ali vill hellre utvisas till Somalia, och har ansökt om att frånsäga sig sitt svenska medborgarskap.

23-årige Mohamed Ali, även känd som ”Makelele”, har pekats ut som en av fyra ledare för det ökända Rinkeby-gänget Dödspatrullen i Stockholmsförorten Rinkeby.

Läs även: Rinkebygäng döms för dubbelmord i Danmark – tre döms till livstids fängelse

I augusti förra året dömdes han i dansk domstol till livstids fängelse för ett uppmärksammat dubbelmord på rivaler från gänget Shottaz i Köpenhamn.

Nu ska Ali utvisas från Danmark till Sverige. Men Ali själv vill stanna kvar i Danmark, alternativt bli utvisad till Somalia, rapporterar Expressen.

”Mohamed Abdigahni Ali yrkar i första hand att han ska få stanna i Danmark och i andra hand att han ska överföras till Somalia vid utvisning från Danmark” står i en dom från förvaltningsrätten.

Ali ansöker dessutom om att få avsäga sig sitt svenska medborgarskap. Skälet till att Ali motsätter sig en utvisning till Sverige är att han anser att det finns en hotbild mot honom.

Det kriminella gänget Dödspatrullen ligger i konflikt med det rivaliserande gänget Shottaz sedan 2015. Ett tiotal personer har mördats i konflikten.

Gänget Shottaz är i övrigt kända för sin koppling till rapparen Yasin Mahamoud, tvåfaldig vinnare på årets P3 Guld-gala och nyligen dömd till tio månaders fängelse för förberedelse till människorov av rapparen Einar.

Läs även: Flera Grammisnomineringar till häktade rapparen Yasin

Läs även: Yasin döms till fängelse

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag