Donald Trumps twitterkonto raderades av en Twitter-anställd – Var hans sista arbetsdag

Foto: Wikimedia Commons
  • Fredag 3 Nov 2017 2017-11-03
E-post 51

USA Under natten till fredagen den 3 november raderades den amerikanske presidenten Donald Trumps twitterkonto under en kort tid. Kontot var nere i 11 minuter och Twitter själva uppger att det var en av deras anställda, som jobbade sin sista arbetsdag, som låg bakom händelsen.

Twitterkontot tillhörande den amerikanska presidenten Donald Trump slocknade plötsligt under några minuter under natten den 2 november. Bakom incidenten låg en anställd som raderade Trumps konto under sin sista dag på jobbet, det uppger Sveriges Radio.

Klockan 12 i natt svensk tid stängdes kontot realDonaldTrump ned och var avstängt i 11 minuter innan kontot återaktiverades av Twitter. Från början skyllde Twitter incidenten på den mänskliga faktorn innan de förtydligade vad det hela handlade om.

Vi har upptäckt att detta gjordes av en anställd på Twitters kundservice på den anställdes sista dag. Vi genomför en fullständig intern översyn.

Twitter har även lovat att vidta åtgärder för att säkerhetsställa att ingen liknande incident kan hända igen.

Efter att kontot aktiverades igen twittrade presidenten om skattereformen som Republikanerna i det amerikanska representanthuset föreslagit och lämnade raderingen av sitt konto okommenterat. Vita Huset har inte heller kommenterat händelsen.

Trump har i nuläget 41,7 miljoner twitterföljare och hans twittrande har varit ett återkommande samtalsämne under det amerikanska presidentvalet 2016 samt under hans tid som president.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag