Efter rånvåg mot barn: Polisen i Nacka hämtar flera in till förhör

Foto: Faksimil Facebook
  • Tisdag 23 jan 2018 2018-01-23
E-post 278

NACKA Efter flera fall där barn blivit rånade av maskerade män på väg hem från skolan har polisen nu mobiliserat. I ett inlägg på Facebook förklarar polisen i Nacka att de har tack vare gediget utredningsarbete lyckats hämta flera personer in till förhör.

Polisen i Nacka/Värmdö meddelar i ett inlägg på Facebook att de kallar flera personer till förhör efter att området härjats av flera rån mot barn.

Nyheter Idag har tidigare rapporterat om trenden att barn i Nacka blir rånade av maskerade män. Tisdagen den 17 januari skrev Nicholas Jessen på Facebook om att hans 9-åriga son blev knivrånad av fem maskerade män när han var på väg hem från skolan.

LÄS ÄVEN: Nioårig pojke knivrånad i Nacka: Var på väg hem från skolan

Polisen har tagit situationen på allvar och genomförde tidigt på morgonen tisdag den 23 januari flera husrannsakningar på ett fleratalet platser i Stockholms län. Flera personer hämtades till förhör efter husrannsakningarna.

I inlägget på Facebook uppger polisen att utredningarna är omfattande och anledningen bakom att polisen har kunnat använda sig av tvångsmedel i det här fallet. Polisen utesluter inte att flera tvångsmedel kan komma att användas i ärendena.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag