Efter skjutningarna – nu flyr danskarna Malmö

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 20 jun 2018 2018-06-20
E-post 538

MALMÖ Många danskar har valt att bosätta sig i Malmö under de senaste åren, men nu verkar flera ha fått nog av otryggheten. En av dem berättar för danska medier att han är trött på att politikerna inte gör något åt problemen.

Det är nyhetsbyrån Ritzau som enligt Jyllands-Posten rapporterar att flera danskar nu tänker flytta från Malmö. Anledningen är otryggheten som bland annat skjutningen vid ett internetcafé på måndagskvällen har bidragit till.

– Det är en av orsakerna till att jag flyttar från Malmö före årets slut. Det verkar som att det bara eskalerar utan att något blir gjort, säger dansken Sune Palsgård.

I måndagens skjutning, där vittnen säger att automatvapen användes, skadades sex män och tre av dem har sedan dess avlidit. Enligt polisen var de inblandade gängmedlemmar.

Sune Palsgård har själv varit med om en skjutning som inträffade i hans bostadsområde, trots att det mest bor pensionärer där. Han tycker att problemen inte tas på allvar av de som sitter på makten.

– Det värsta är att jag inte upplever att det finns någon politisk vilja att göra något åt saken, säger han.

– I Danmark har man en hetsig debatt, särskilt på sociala medier, och då slutar det med att man kommer överens och gör något åt saken. Det händer inte i Sverige, och det är frustrerande.

Läs även: ”Blir seriöst arg” – S-politiker frustrerade efter trippelmordet med automatvapen i Malmö

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag