Tre döda och tre skadade efter skottlossningen i Malmö

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 19 jun 2018 2018-06-19
E-post 160

Tre män har dött och tre andra skadades vid en skottlossning strax efter klockan 20 i centrala Malmö på måndagen. – Någon eller några har antingen skjutit från en bil eller en fast plats mot personer som har befunnit sig utanför internetcafét, säger Thomas Paulsson, polisens yttre befäl på plats, till TT.

Läs mer: Skottlossning i centrala Malmö – minst fyra personer skadade: ”Det hördes som ett automatvapen”

Skottlossningen skedde mot ett internetcafé på Drottninggatan i Malmö. Efteråt visade det sig att sex män kommit in till sjukhus med skador. Två av dem, en 18-åring och en 29-åring, dog senare under kvällen. Anhöriga har underrättats och polisen rubricerar händelsen som mord.

På tisdagsmorgonen rapporterar Sydsvenskan att en tredje man i 20-årsåldern har dött av sina skador.

Enligt Expressen var polisen förtegen på tisdagsmorgonen och hade inga nya uppgifter att ge. Tre av de skadade uppges vara kända av polisen sedan tidigare. Enligt uppgifter till Aftonbladet letar man nu efter en mörk bil som ska ha lämnat platsen i hög fart, och gärningsmännen ska ha använt automatvapen.

– Jag hade fönstret öppet, så hör jag hur det smattrar, riktigt högt. Det lät som minst 15–20 skott, och som att det kom från ett automatvapen, säger en person som bor i närheten, till Aftonbladet.

– Det kändes som en avrättning, de släppte aldrig avtryckaren. Sedan släpades de skadade ut på trottoaren. Först kom en privatbilist som vände och körde tillbaka och sedan lastades en av de skadade in i den bilen. En annan bilist som stod där hjälpte också till. Sedan kom ambulans och polis och spärrade av allt väldigt snabbt, säger en annan person som var i närheten, till Dagens Nyheter.

Polisen vädjar till allmänheten att höra av sig om man har uppgifter om vad som har hänt. Man behandlar det som en särskild händelse och den hanteras då med en ”särskild ledning, styrning och resursfördelning”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag