Efter valförlusten – MP varslar om uppsägning på kansliet

Miljöpartiets partisekreterare Amanda Lind. Foto: Flickr
  • Söndag 21 okt 2018 2018-10-21
E-post

SVERIGE På grund av det dåliga valresultat kommer Miljöpartiet få ett mycket mindre ekonomiskt stöd den kommande mandatperioden. Det indragna stödet leder till att MP nu kommer avskeda anställda på kansliet i Stockholm och många lokala sektioner tvingas stänga ner sina kanslilokaler.

Miljöpartiet gjorde ett dåligt val och under en längre tid såg det ut som att partiet inte skulle klara riksdagsspärren. På flera håll i landet gick det så dåligt att MP åkte ur 7 av 20 landsting med resultat på under 3 procent.

LÄS ÄVEN: Miljöpartiets tysta katastrofval – åker ur minst sju landsting

Nu börjar partiet känna av det dåliga valresultatet och tvingas avskeda anställda på riksdagskansliet och kansliet i Stockholm, det uppger Sveriges Radio.

Partiet gick från 25 riksdagsledamöter 2014 till 16 ledamöter 2018 och är nu det minsta parti i riksdagen. De ekonomiska konsekvenserna för MP medför att tolv personer har varslats om uppsägning på Miljöpartiets kansli i Stockholm och på riksdagskansliet.

– Ja, det är klart. När vi får färre mandat minskar vårt partibidrag och då behöver vi krympa vår kostym. Vi har behövt se över vår verksamhet, säger partisekreteraren Amanda Lind, till Sveriges Radio.

Om drygt en vecka kommer det beslutas om hur stort det statliga partistödet blir för nästa år men MP kan redan nu konstatera att det kommer bli ekonomiskt ansträngt framöver. Utöver de tjänstemän som sägs upp kommer partiet tvingas stänga några av sina lokala kanslilokaler. De kommer även bli av med de landstingsanställda politiska sekreterare i de landsting där partiet åker ur.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag