Elev döms för våldtäkt mot lärarinna – får åldersrabatt

Foto: Polisens förundersökning
  • Fredag 30 Nov 2018 2018-11-30
E-post 1666

SMÅLAND Den 19-årige elev som har stått åtalad för att ha våldtagit en lärarinna på en skola i Småland döms nu till två års fängelse. Om han hade varit äldre hade straffet blivit närmare tre års fängelse.

Nyheter Idag har tidigare rapporterat om fallet där en 19-årig elev våldtog sin lärarinna i ett klassrum på skolan. Dessförinnan hade han skrivit hotfulla meddelanden till henne på Snapchat, bland annat om att han skulle ”knulla sönder” henne. Mannen är från Syrien men har fått svenskt medborgarskap.

I polisförhör har lärarinnan berättat att hon egentligen inte ville anmäla honom för detta.

– Jag vill verkligen inte ställa till problem för honom eller nånting sånt, jag är liksom beredd att släppa allt, alltså bara så, jag vill inte ställa till det för honom på nåt sätt känner jag, jag vill verkligen inte det. Tar emot så in i helvete att sitta här och säga allt detta, jag vill egentligen inte göra det. Men mina chefer sa ju att de kommer anmäla oavsett vad jag gör eller inte, sade hon bland annat i förhören.

Läs mer: Lärarinnan om att anmäla våldtäkten: ”Tar emot så in i helvete”

Nu döms 19-åringen för samtliga brott mot kvinnan inklusive våldtäkt, olaga hot och sexuellt ofredande. Han döms även för en rad andra brott så som rattfylleri och brukande av falsk urkund. Påföljden blir två års fängelse och att betala 110 000 kronor i skadestånd till lärarinnan.

Straffvärdet för gärningarna är egentligen närmare tre år. Men tingsrätten har tagit elevens ålder i beaktande och bestämde därför fängelsestraffet till två år istället.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag