En död och en sårad när Alec Baldwin avfyrade rekvisitagevär

Alec Baldwin på San Diego Comic Con 2016. Bild: Gage Skidmore (CCBYSA 2.0)
  • Fredag 22 okt 2021 2021-10-22
E-post

SANTA FE Under en filminspelning skulle skådespelaren Alec Baldwin avfyra ett rekvisitagevär som av misstag skadade filmens regissör och fotograf. Fotografen avled på sjukhus medan regissören ännu vårdas, rapporterar TMZ.

Under torsdagen spelade Alec Baldwin in scener till westernfilmen ”Rust” där han skulle avfyra ett gevär laddat med blanka skott.

Läs även: Svensk omkom i tragisk kundvagnsolycka i Australien

När Baldwin avfyrade geväret träffades både regissören Joel Souza och filmfotografen Halyna Hutchins av en kula eller splitter. Det är ännu oklart om geväret laddades med riktig ammunition av misstag eller om något hade fastnat i gevärspipan.

Souza ska ha träffats i nyckelbenet och vårdas nu på sjukhus . Hutchins skadades värre, och flögs till sjukhus där hon senare avled.

Olyckan skedde på filmranchen Bonanza Creek Ranch i Santa Fe i New Mexico. Polis har bekräftat att det var Baldwin som avfyrade skotten, och säger att ingen anmälan ännu har riktats mot Baldwin.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag