Svensk omkom i tragisk kundvagnsolycka i Australien

Foto: Youtube
  • Tisdag 10 Nov 2015 2015-11-10
E-post 17

AUSTRALIEN En 28-årig svensk man omkom natten till idag i en kundvagnsolycka i Sydney i Australien. Tillsammans med en vän åkte han med kundvagnen nedför en backe och krockade i hög fart med en mötande bil.

De båda männen bestämde sig efter en festkväll för att prova att ta kundvagnen på en åktur. Den omkomne 28-åringen, som var hemmahörande i Stockholmsområdet men sedan januari 2013 studerade på The University of New South Wales i Sydney, satt i kundvagnen. Hans kamrat, som var på tillfälligt besök från Sverige, stod istället bak på kundvagnen och försökte styra den.

Men när männen åkte nedför en brant gata tappade de kontrollen över kundvagnen, kom över på fel sida av vägen och krockade i hög fart med en bil som kom körandes i motsatt färdriktning. 28-åringen for ur kundvagnen, fick allvarliga skallskador och avled på platsen. Hans kamrat skadades även han och fördes till sjukhus med allvarliga skador, skriver The Australian.

Den 45-årige man som körde den mötande bilen misstänks inte för något brott. Ett alkohol- och drogtest på mannen visade negativt. Den avlidne 28-årige mannens svenske vän, som även han uppges vara 28 år, kan däremot komma att utredas för brott.

– Vi vet inte vad det finns för bevisning i nuläget, det är alldeles för tidigt att uttala sig om, säger poliskommissarie Gavin Dengate.

Dengate passar även på att berömma den 45-årige chauffören samt en förbipasserande cyklist för att de stannade och gav första hjälpen. Polisen uppges ha tagit kontakt med de båda männens familjer och närstående.

– Vi har att göra med en mycket tragisk olycka, både för de nära vännerna och för de inblandade familjerna, säger han.

Tillståndet för den 28-årige vännen som skadades vid olyckan uppgavs till en början ha varit kritiskt, men stabiliserades under dagen. Enligt australiska 9News vårdas han nu på sjukhus med ett brutet ben samt skrap- och skrubbsår.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag