En fighter med hjärta: Tyson Fury donerar 93 miljoner till hemlösa efter fajten

Tyson Fury Foto: Youtube
  • Måndag 3 dec 2018 2018-12-03
E-post 763

USA I matchen fick Tyson Fury bara oavgjort. Men i matchen om folkets hjärtan vann Tyson Fury på knockout. Den brittiske tungviktsstjärnan skänker bort hela sitt gage från VM-titelmatchen mot Deontay Wilder. – Jag ska ge pengarna till de fattiga och bygga hem för de hemlösa, säger Fury till Daily Mail.

Matchen i Staples Center, Los Angeles tidigt på söndagsmorgonen svensk tid mellan regerande mästaren Deontay Wilder och den tidigare champen Tyson Fury hade på förhand målats upp till en superfajt.

De gjorde inte publiken på plats eller tittare som bänkat sig vid tv-apparaterna besvikna. Inför den sista ronden ledde Fury klart på poäng efter att ha styrt matchen med tunga slag. Då lyckades amerikanen Wilder golva den drygt två meter långe brittiske jätten en andra gång. Efter matchen kramade boxarna om varandra men båda var säkra på att de vunnit.

– Världen vet sanningen. Jag tycker att jag vann fighten och tycker att jag borde ha fått tagit med mig bältet hem, sade Tyson Fury efteråt som också tackade sin motståndare Wilder.

– Han är en kämpande man, tack för möjligheten att fightas. Välsigne dig och din familj, Gud välsigna dig, och Gud välsigna Amerika. Zigenarkungen är tillbaka, sade Fury.

Men de riktiga vinnarna är de fattiga och hemlösa. Tyson Fury har bestämt sig för att skänka hela sitt matchgage på enorma 93 miljoner kronor. Inför fighten berättade han varför.

– Jag har inte så stor användning för pengarna. Jag är inte intresserad av att bli miljonär eller miljardär. Jag är en boxare och inte en affärsman. Jag kommer förmodligen att sluta på samma sätt som alla andra boxare ändå – pank i slutändan, sade Tyson Fury till Daily Mail.

Efter bragdfighten mot Wladimir Klitschko 2015 som Fury vann stort på poäng har britten gått sitt livs tuffaste fight mot alkohol- och drogberoende.

– När jag åker hem ska jag bygga hem till hemlösa och finansera stöd för drogmissbrukare och alkoholister, sade Fury.

Kent Hansson, tidigare sportchef på Kvällsposten och numera krönikör på Budo- och Kampsportsförbundets hemsida, träffade den väldige britten på en gala för några år sedan. Han hyllar Fury efter matchen på sin Facebook.

 

Snacket om en returmatch har redan börjat. Men först ska Tyson Fury fira jul med sina nära och kära.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag