”En skam för mänskligheten”: Ännu en CNN-medarbetare till attack mot Trump

Bild: Wikimedia commons & twitter
  • Söndag 4 jun 2017 2017-06-04
E-post 222

USA Ännu en programledare på den amerikanska nyhetskanalen CNN har nu rört upp starka känslor i USA efter en attack mot den amerikanske presidenten Donald Trump. Reza Aslan, värd för CNN:s ”believer TV”, kallade Trump för ”skithög”, ”skitfläck” och ”en skam för mänskligheten” på Twitter.

Efter att Donald Trump via sitt twitterkonto använt terrorattackerna i London som argument för att återinföra inreseförbud för muslimer till USA bestämde sig en programvärd på CNN för att offentligt vädra sina åsikter om presidenten.

Reza Aslan, värd för programmet CNN’s believer TV, kallade presidenten för ”skithög”, ”skitfläck” och ”en skam för landet och mänskligheten” i ett inlägg på Twitter. Utfallet kom som svar på Donald Trumps tweet där presidenten skrev att ”vi måste vara smarta, uthålliga och tuffa. Vi kräver att domstolen ger oss tillbaka våra rättigheter. Vi behöver införa ett inreseförbud som ett extra lager av säkerhet”.

”Den här skithögen är inte bara en skam för Amerika och en skitfläck på presidentposten. Han är en skam för mänskligheten”, twittrade Aslan med Trumps tweet som referens. Tweeten förefaller senare vara raderad.

Reaktionerna på programledarens tweet har varit kraftiga och mestadels negativa. Flera twitteranvändare är upprörda över det de ser som en mycket märklig prioritering från CNN’s programledare. De menar att han istället för att fokusera på terrorattentatet väljer att istället kritisera Donald Trump.

Journalisten Carmine Sabia sammanfattade de upprörda känslorna i en tweet där han skriver att ”det faktum att du är mer bekymrad över hans ord än en terrorattack säger allt.”

Reza Azlan är tidigare mest känd som programledaren som åt delar av en mänsklig hjärna under inspelningen av ett inslag om en hinduisk sekt i Indien. Även detta påpekas upprepade gånger av de arga användarna på Twitter. Bloggaren Mark Dice skriver: ”Du åt mänsklig hjärna kompis. Mänsklig hjärna. På CNN.”

Hittills har sju människor avlidit till följd av attacken i London under lördagskvällen där även de tre förövarna dödades. Många fler har livshotande skador. Polisen i England har nu gripit ytterligare åtta män och fyra kvinnor i samband med attentatet.

Under söndagsmorgonen postade president Donald Trump ännu en tweet där han pekar ut politisk korrekthet som en stor orsak till de upprepade terrorattentaten i västvärlden. ”Vi måste sluta vara politiskt korrekta och börja prioritera säkerheten för vår befolkning. Om vi inte börjar bli smartare kommer det bara att bli värre,” skriver Trump.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag