Ensamkommande misstänks ha våldtagit dotter på familjehem – trodde det var lagligt

Genrebild.
  • Torsdag 20 jun 2019 2019-06-20
E-post 3424

SKÅNE Lokaltidningen rapporterar att en 17-årig ensamkommande pojke misstänks ha våldtagit en betydligt yngre flicka i det familjehem han placerades i. Hans försvar: Ingen har berättat för honom att det är olagligt.

Enligt dottern i familjehemmet tvingades hon till sex av den ensamkommande 17-åringen i april i år. Han medger i sin tur delar av händelseförloppet men menar att han inte kände till att det var olagligt.

Pojken påstår att han inte har blivit informerad om vad som gäller i Sverige när det kommer till lagar om sex och samlevnad. I hans hemland hade händelsen varit laglig, hävdar han.

Förvaltningsrätten har beslutat att pojken ska tvångsomhändertas med omedelbar verkan enligt lagen om vård av unga. Pojkens gode man tycker att omhändertagandet är onödigt då händelsen ”måste ha varit en engångsföreteelse”, skriver Lokaltidningen. Framöver kommer det att avgöras om han ska åtalas för våldtäkt mot barn.

Om den misstänkte själv är ett barn är dock oklart då utredningen har uppdagat misstankar om att han i själva verket är över 20 – något som i så fall skulle betyda att han vid fällande dom kan få ett högre straff.

Läs även: Eritreansk man häktad – misstänks ha kastat kvinna från balkong

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag