Explosion vid polishuset i Staffanstorp

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 14 okt 2019 2019-10-14
E-post 416

STAFFANSTORP På måndagsmorgonen inträffade en detonation utanför polishuset i centrala Staffanstorp. Nyheter Idag erfar att övervakningskameror i området saboterades i samband med dådet.

Strax efter klockan 5 larmades polisen om en hög smäll i Staffanstorp, samtidigt som larmet gick på polishuset. Strax därefter kunde det konstateras att något hade exploderat utanför dörren till polisstationen.

– Skadorna är begränsade till polishusets entré, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Ingen person ska ha skadats i explosionen. Polis spärrade av brottsplatsen och kallade in nationella bombskyddet. Under morgonen kommer kriminaltekniker att göra sin undersökning av platsen. Man ska bland annat titta på övervakningskamerorna i området.

Men enligt uppgifter till Nyheter Idag är det inte alla övervakningskameror som har kunnat ta upp bilder. I ett närbeläget garage ska kablarna till övervakningskamerorna ha saboterats.

Nyheter Idag har också tagit del av uppgifter som tyder på att explosionen orsakades av en handgranat.

Polisen har ingen misstänkt eller gripen för dådet som inledningsvis rubriceras som skadegörelse. Rubriceringen kommer troligen att ändras till allmänfarlig ödeläggelse, enligt Calle Persson.

Har det riktats hot mot polisstationen?

– Inte som vi känner till så här tidigt in. Men å andra sidan riktas hot mot både poliser och polisen dagligen, säger Persson.

Staffanstorps kommunstyrelseordförande Christian Sonesson (M) kommenterar händelsen på Facebook:

”Morgonens sprängning utanför polisstation är långt ifrån det Staffanstorp som vi känner och önskar. I dag går mina sympatier till våra lokala poliser och de boende som abrupt väcktes. Jag står fullt bakom våra lokala poliser och polisens arbete och med stor förhoppning om att de ska kunna lösa morgonens dåd.”

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag