Explosion vid stadshuset i Landskrona: ”Stora skador”

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 8 aug 2019 2019-08-08
E-post 370

LANDSKRONA En explosion inträffade vid stadshuset i Landskrona på onsdagskvällen och hade sönder ett flertal fönsterrutor. Polisen har ännu ingen misstänkt eller gripen för dådet.

Vid 22-tiden på kvällen hörde flera personer av sig till polisen om en hög smäll i centrala Landskrona. Polisen fann kort därpå att något hade exploderat vid entrén till stadshuset på Drottninggatan och orsakat skador på byggnaden.

Polisens presstalesperson Eva-Lotta Hermansson säger att det rör sig om ”stora skador” inklusive sju glasrutor som krossats. I övrigt är polisen förtegen om händelsen och vad man har funnit i utredningen.

Under natten har nationella bombskyddet varit på platsen för att säkra att inget farligt fanns kvar. Sedan tog kriminaltekniker över och vid 4-tiden på morgonen hävdes avspärrningarna.

Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen. Polisen har ännu ingen misstänkt eller gripen för brottet som rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag