Falska poliser försökte lura till sig polishund

Foto: Wikimedia commons
  • Onsdag 16 aug 2017 2017-08-16
E-post 20

ESLÖV Två okända män ringde till en hunduppfödare i Eslöv. Männen utgedde sig för att vara poliser och sa att de skulle hämta en av hundarna för att använda som narkotikahund. När uppfödaren anade oråd och nekade männen blev de aggressiva.

En hunduppfödare i Eslöv blev uppringd under fredagskvällen av två män som uppgav sig vara poliser och att de var på jakt efter en ny polishund, det uppger Skånska Dagbladet.

Uppfödaren, som specialiserar sig på att föda upp schäferhundar, anade direkt att något inte stod rätt till eftersom männen ringde klockan 22.30 på kvällen. När uppfödaren informerade männen om att de fick komma tillbaka en annan dag svarade männen aggressivt.

”Du kan gå och lägga dig. Vi kommer ändå. Vi är poliser och kommer när f-n vi vill.”, ska ena mannen svarat, enligt Skånska Dagbladet.

När männen trodde att uppfödaren lagt på luren hörde uppfödaren hur den ena mannen beklagade sig över att det ”inte gick den här gången heller”. Uppfödaren misstänker därför att männen ringer runt till uppfödare för att lura till sig hundar.

Johanna Taylor är förundersökningsledare vid polisen i Eslöv.

– Polisen agerar naturligtvis inte på det här sättet. Och är det fler som blivit uppringda vill vi gärna att de kontaktar oss, säger Johanna Taylor, till Skånska Dagbladet.

Hans Rosenberg, pressansvarig på Svenska kennelklubben, förvånas över fallet och säger att det är första gången han hör talas om den här typen av bedrägeri.

– Man måste vara medveten om att man kan bli lurad i dagens samhälle. Så man måste vara kritisk och kontrollera noggrant. Och anar man ugglor i mossen ska man säga nej direkt, säger Hans Rosenberg, till Skånska Dagbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag