Farage: ”Om Storbritannien kan så kan även ni”

Nigel Farage. Foto: Wikimedia Commons
  • Fredag 4 nov 2016 2016-11-04
E-post 3446

DEBATT I en debattartikel argumenterar Nigel Farage, tillförordnad partiledare för brittiska UKIP, att Sverige kan göra som Storbritannien och lämna Europeiska Unionen. Farage befinner sig just nu i Stockholm med anledning European Freedom Awards.

”Sverige är fantastiskt” var en populär affisch på 1980-talet i brittiska hem där det bodde en svensk partner eller rumskamrat. Svenskar var stolta över vilka de var, och landet ansågs vara en ledstjärna för välstånd och frihet av resten av Europa. Många var de som beundrade landets livsglädje, främjandet av inrikes entreprenörskap parallellt med stödet för ett starkt välfärdssystem – ingen dålig bedrift baserad på de två pelarna i form av en gemensam identitet och en stark känsla av social solidaritet. Med det var då.

Förra årets “Sverige är fantastiskt” var titeln på en hejdlös svensk komedi om social kollaps. Frågor som berör nationell suveränitet, social sammanhållning, välfärdssystemet och personlig trygghet är det ingen som skrattar åt nu. Saker och ting har förändrats: Från stolthet till komedi och sedan vidare till fara. På sätt och vis har Sverige genomgått vad de gamla grekerna kallade resan från ’hybris’ (överdrivet förtroende) till ’peripeti’ (omkastning av lycka) och vidare till ’nemesis’ (gudomlig vedergällning).

Tungt påverkat av de ideologiskt onda tvillingarna okontrollerbar massinvandring och mångkultur har det svenska samhället, byggt på den historiskt starka kristna familjeenheten, blivit underminerat från insidan och ut. EU-medlemskapet har på liknande vis eroderat er politiska suveränitet från utsidan och in. Er asylpolitik, betraktat som ett tecken på svensk generositet för de hjälplösa, missbrukas nu regelbundet av de som vill skada ert samhälle.

År 2015 sökte 162 877 personer asyl i Sverige, den överlägset högsta siffran någonsin. Mellan åren 2016 och 2019 förväntas uppemot 317 000 ansöka om asyl genom familjeåterförening, en siffra likvärdig med Malmös befolkning, er tredje största stad. Vi pratar alltså massiva siffror med påföljden av en betydande karaktärsförändring för ert land. Men blev ni någonsin tillfrågade om ert medgivande?

Mot bakgrund av Angela Merkels monumentalt missriktade välkomnande för alla migranter hävdar jag att EU har blivit handledare för den islamiska erövringen av Europa. Sverige bär den stora bördan av detta faktum med en enorm ökning av bidragsberoende, våldtäkter, sexuella övergrepp och potentiellt, terrordåd. Sveriges rikspolischef har nyligen beskrivit polisväsendet som “i kris”.

I januari blev en ung socialarbetare, Alexandra Mezher, brutalt mördad i en flyktinganläggning för ensamkommande barn i norra Sverige. Det förmodade ”barnet” var över 20 år gammalt och åldern på många asylsökare måste nu ifrågasättas, även frågan om varför så många asylsökare i krigsför ålder tillåts in i Sverige måste ställas. Det har begåtts minst fyra mord på asylförläggningar bara i år. I samband med flödet av unga män från relativt laglösa länder förefaller det uppenbart att våldtäktsfenomenet också ökat dramatiskt på senare år, och detta inte bara på musikfestivaler.

I en undersökning av den icke-statliga organisationen ”Varken hora eller kuvad” där unga människor i Göteborgsområdet tillfrågades, framgick att Göteborg är en av Europas mest segregerade städer. En av tio studenter i Göteborgs nordöstra förorter sympatiserar med islamistiska organisationer. Svenska regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism har medgivit att många ungdomar från området rest till Syrien för att mörda för ISIS.

Att tillåta massinvandring från islamistinfekterade länder har långt ifrån hjälpt människor, det har snarare ökat våldet både i Sverige och utomlands. Städer som Göteborg har blivit en grogrund för ISIS-rekryter. Medan den förnämliga Alexandra Mezher och andra liknande offer har fått betala med sina liv, har majoriteten av svenskarna fått betala med sina skattepengar. Känslan av social solidaritet minskar, samtidigt som trycket på det en gång världsberömda välfärdssystemet ökar massivt; vilket i sin tur bedrar de hårt arbetande och äldre svenskar som bidragit väldigt mycket och nu får väldigt lite tillbaka. Allt som ett resultat av det politiska etablissemangets blinda stöd för massinvandring.

Det måste inte vara på detta viset. Det finns ett bättre sätt. I Brexit-omröstningen uttryckte det brittiska folket högt – Nog är nog! Vi har behandlats som kålsupare länge nog. Vi vill nu ta tillbaka kontrollen över våra lagar, våra pengar och våra gränser. Vi värnar vår känsla av nationell identitet och social sammanhållning.

Jag känner och respekterar Sverigedemokraternas EU-ledamot Peter Lundgren väldigt mycket efter samarbetet med honom och andra partikollegor i Bryssel. Han och sitt parti erbjuder en alternativ vision för det svenska samhället baserat på ett återställande av den svenska demokratin genom utträde ur EU, genom att stödja familjeenheten och genom att uppmuntra arbetarna och på så vis förstärka ert välfärdssystem.

Min uppfattning är att ni utanför EU kan kontrollera era gränser och naturtillgångar, samt återigen blomstra på den globala scenen. Om Storbritannien kan så kan även ni. En majoritet av britter, och i många andra länder runt om i Europa skulle det glädjas åt att solidariskt få stå sida vid sida av er under detta äventyr.

Nigel Farage
Tf partiledare UKIP

Texten är översatt från engelska

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag