Fem unga män gripna för mordförsök i Hässelby

Genrebild. Bilden är taget vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 2 apr 2021 2021-04-02
E-post 170

STOCKHOLM Fem unga män greps under natten till långfredagen misstänkta för mordförsök. Männen greps efter att en man påträffats med allvarliga skador i Hässelby Villastad.

Under natten till långfredagen greps fem unga män misstänkta för mordförsök i Hässelby Villastad i västra Stockholm. Männen greps efter att en man påträffats i stadsdelen med allvarliga skador som enligt polisen troligen har åsamkats med någon sorts tillhygge.

– Beroende på skadorna på målsäganden ändrades rubriceringen från grov misshandel till mordförsök under vägen, säger Ola Österling hos Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Målsäganden fördes till sjukhus med ambulans från platsen. Hans skador beskrivs som allvarliga men inte livshotande.

De fem männen, som är i fallande åldrar från 20 år och nedåt, kunde enligt polisen gripas genom uppgifter som inkommit i förundersökningen. Ola Österling har inga uppgifter på om de är kända hos polisen sedan tidigare.

Under förmiddagen kommer förhör att hållas både med målsäganden och misstänkta. Efter det ska en åklagare ta beslut om de misstänkta ska anhållas.

Läs även: Svensk skådespelare dömd till långt fängelsestraff i USA

Läs även: 13-årig pojke rånad – ”erbjöds” köpa tillbaka sin egen telefon

Bli prenumerant

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag