Fi-ledaren efter dåden i Sri Lanka: ”Ingen föds till självmordsbombare”

Foto: SVT Play / Faksimil Twitter
  • Måndag 22 apr 2019 2019-04-22
E-post 2362

SVERIGE Sri Lanka skakades av flera bombdåd på söndagen i attacker som myndigheterna uppger utfördes av självmordsbombare. ”Minns att ingen föds till självmordsbombare”, skriver Fi-ledaren Gita Nabavi på Twitter.

Brittiska BBC rapporterar att 290 har dött och runt 500 skadats efter terrorattackerna i Sri Lanka under söndagens påskfirande. Åtta bomber exploderade varav tre riktades mot kyrkor och tre mot hotell.

Det är ännu oklart vilka som ligger bakom attackerna, men BBC:s utsände i staden Colombo uppger att myndigheterna misstänker att förövarna tillhör en ”radikal, extremistisk, islamistisk grupp”. Nyhetsbyrån AP rapporterar att de sex attackerna mot kyrkor och hotell utfördes av sju självmordsbombare.

Statsminister Stefan Löfven (S) skriver på Twitter att han fördömer terrorattackerna och att hans tankar är med offren och deras närstående.

Även Feministiskt initiativs ena partiledare Gita Nabavi har twittrat om händelsen. Där uppmanar hon folk att komma ihåg att ”ingen föds till självmordsbombare”.

Nabavis inlägg har fått Nyheter Idag-skribenten Ann Heberlein att reagera, och hon jämför tweeten med vad Fi-ledaren skrev efter terrordåden i nyzeeländska Christchurch. ”När muslimer dödas går sympatierna till offren. När kristna dödas går tankarna till förövarna”, skriver Heberlein.

Även andra har reagerat på Nabavis inlägg:

Läs även: Heberlein: Svenska kyrkan blundar för förföljelsen av kristna flyktingar

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag