Flera skadade efter kraftig explosion i centrala Linköping

Foto: Klas Ahlberg
  • Fredag 7 jun 2019 2019-06-07
E-post 180

LINKÖPING En kraftig detonation har inträffat vid ett flerfamiljshus i centrala Linköping. Ett 20-tal personer uppges ha skadats.

Polisens presstalesperson Björn Öberg berättar vid en presskonferens på eftermiddagen att polisen vid 9-tiden fick flera samtal om en kraftig explosion i centrala Linköping. Man spärrade av ett antal kvarter runt platsen och nationella bombskyddet kallades in.

Bilder från platsen visar stora skador på balkongräcken och fönsterrutor. Även närliggande byggnader ska ha fått skador. Björn Öberg säger att det pågår en teknisk undersökning på platsen och att det ännu är oklart vad som har exploderat och exakt var det har skett. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse och har i nuläget ingen misstänkt.

De omkringliggande sjukhusen har satts i förstärkningsläge och kallat in extra personal. Initialt hade ett 20-tal personer med lättare skador samlats i en buss, varav sex av dem fördes till sjukhus. Två patienter är kvar på sjukhus medan övriga har kunnat åka hem.

Texten kan uppdateras.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag