Förre rådgivaren: Boris kallade Macron för ”fitta”

Emmanuel Macron och Boris Johnson. Foto: UK Prime Minister / OGL3
  • Torsdag 18 maj 2023 2023-05-18
E-post

Storbritanniens förre premiärminister Boris Johnson hyste inte alltid varma känslor för den franske presidenten Emmanuel Macron under dennes tid vid makten. I en podcast berättar Downing Streets tidigare kommunikationschef Guto Harri att Johnson bland annat ska ha kallat fransosen för ”fitta” och ”Putins lismare” samt utlyst en ”orgie av ’frog bashing'”, rapporterar Politico.

Det var efter Rysslands invasion av Ukraina som Johnson enligt Harri gick lös på den franske presidenten i en lång utläggning. Detta efter att Macron träffat den ryske diktatorn Vladimir Putin i Moskva kort innan invasionskriget påbörjades.

Droppen som fick bägaren att rinna över för premiärministern ska ha varit när Macron kritiserade Storbritanniens mottagande av ukrainska flyktingar.

– På vårt morgonmöte, jag tror att det bara var med en liten grupp av oss, inledde han en våldsam attack mot Emmanuel Macron, säger Guto Harri i podcasten Unprecedented enligt Politico.

– Han sade att han är ett fyra bokstäver långt ord som börjar på C (”Cunt”, Svenska: ”Fitta”), han är ett ”weirdo” och han är ”Putins lismare”.

Vidare uppges Johnson ha sagt att de behövde en ”orgie av ’frog bashing'” (ungefär ”slå grodor”) och använt rugbytermer för att beskriva vad de skulle göra med den franske presidenten.

– Jag måste slå ut ljusen på honom, ska premiärministern bland annat ha sagt.

Boris Johnson och Emmanuel Macron hamnade ofta i klinch med varandra under Johnsons tid vid makten, bland annat över Brexit-relaterade frågor.

En talesperson till den tidigare premiärministern säger emellertid att han inte känner igen Harris bild av mötet och utläggningen om Macron.

Läs även: Här häcklas Macron under talet: ”Var är fransk demokrati?”

Läs även: Här smyger Macron av sig lyxklockan i direktsändning

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag