Förskola utsatt för brandattentat – Ska byggas om till flyktingboende

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 26 Dec 2017 2017-12-26
E-post 262

KUNGSBACKA Ett planerat flyktingboende i Kungsbacka började brinna under tisdagen den 26 december, polisen misstänker att branden kan vara anlagd. Lokalen är en förskola som ska byggas om till flyktingboende, på grund av brandattentat under 2016 flyttade förskolan sin verksamhet till en annan lokal.

Ett planerat flyktingboende i Kungsbacka började brinna under natten till tisdagen den 26 december. Klockan sju på morgonen larmades polisen till det planerade flyktingboendet och huset stod i full brand när blåljuspersonal kom till platsen, det uppger Sveriges Radio.

Platsen har tidigare varit Lerkils förskola. Förskolan är inte i bruk för tillfället då det genomgår processen av att byggas om till ett flyktingboende.

– Hade inte räddningstjänsten varit snabbt på plats hade hela förskolan brunnit ner, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg till Sveriges Radio.

Polisen misstänker att branden kan vara anlagd. Platsen är nu avspärrad av polisen så det kan genomföras en teknisk undersökning. Ingen medlem av personalen skadades i samband med branden.

Under hösten 2016 utsattes förskolan för två brandattentat inom loppet av en månad. Händelserna skedde efter att flygblad delats ut som informerat om att förskolan ska byggas om till flyktingboende. Efter attentaten flyttade förskolan verksamheten till lokaler i Mariedal.

Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand. När den tekniska undersökningen är klar kommer kommunen fortsätta med renoveringarna för att göra om lokalen till ett flyktingboende. Tills vidare kommer det finnas väktare på plats.

– Vi är skyldiga enligt lag att ta emot nya invånare. Att våra lokaler brinner innebär ju mer och onödiga kostnader för kommunen och för skattebetalarna, säger Johan Burman tf fastighetschef på Kungsbacka kommun i ett pressmeddelande.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag