Försökte skydda flicka från misshandel – knivhöggs till döds

från vänster: Dereck Owusu, den mördade Reece Radford och Louis James. Bild: South Yorkshire Police
  • Fredag 7 apr 2023 2023-04-07
E-post

Två män som knivhögg en man till döds när han försökte skydda en tonårsflicka från deras våld har blivit dömda för mord i Sheffield, Storbritannien, rapporterar BBC.

Dereck Owusu, 39, och Louis James, 46, mördade Reece Radford, 26, när han försökte stoppa ett angrepp på en 17-årig flickan i Sheffields centrum. Radford konfronterade de båda männen efter att han bevittnat hur Owusu slog flickan i ansiktet på natten till den 29 september förra året.

Owusu och James hade varit ute och druckit i stadens centrum när de stannade vid en busshållplats för att prata med flickan, som de kände sedan tidigare, strax före 01:00 på natten.

Männen tillbringade omkring 90 minuter med flickan, som de delade en flaska whisky med. Plötsligt utbröt emellertid ett bråk, och Owusu slog flickan i ansiktet.

Läs även: Här huggs pappan ihjäl på uteservering – bad gärningsman inte röka vape framför hans dotter

Åklagare David Temkin sade i rätten att Radford, som hade träffat flickan tidigare samma kväll, bevittnade Owusu slå tonåringen ”med sådan kraft att hon föll till marken”. Då ingrep Radford till flickans försvar genom slå Owusu i ansiktet.

– Han gjorde det för att skydda en ung kvinna som han precis hade sett bli slagen, sade Temkin.

Owusu och James gick då till gemensamt angrepp mot Radford, och på övervakningsbilder kunde juryn se ett vilt slagsmål som pågick fram till Radford föll ihop på marken.

När en av Radfords vänner ringde efter en ambulans tog Owusu av sig sitt bälte och började piska på vännen innan han lämnade platsen. Radford avled sex dagar senare på sjukhuset av att ha blivit knivhuggen i bröstet.

På onsdagen dömde juryn vid Sheffield Crown Court de båda männen för mord. Deras straff kommer att meddelas den 4 maj.

– Under hela rättegången har Owusu och James båda påstått att de inte hade någon aning om hur Reece blev knivskuren under den där fajten. Juryn såg igenom dessa lögner, säger chefsinspektör Rebecca Hodgma från South Yorkshire Police.

Läs även: Snack om trekant slutade med en kniv i ryggen

Läs även: Använde Apple AirTag för att spåra biltjuv – sköt sedan ihjäl honom

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag