Använde Apple AirTag för att spåra biltjuv – sköt sedan ihjäl honom

En Apple AirTag. Foto: KKPCW / CC BY-SA 4.0
  • Söndag 2 apr 2023 2023-04-02
E-post 0

För att spåra personen som hade stulit hans lastbil använde en man i Texas sig av Apple AirTag, en produkt framtagen för att sätta på objekt som sedan går att lokalisera i mobilen. När han sedan hittade biltjuven sköt han ihjäl honom.

Händelsen inträffade på onsdagen vid ett köpcentrum i sydöstra delen av San Antonio, Texas.

Enligt polisen ska bilen ha rapporterats stulen från ett hem i norra San Antonio vid ettiden på dagen. Ägaren ska därefter ha använt sig av Apple AirTag för att spåra fordonet omkring tre mil från var den blev stulen, rapporterar Fox News.

Den misstänkta tjuven ska inte ha varit medveten om att han blev spårad.

Läs även: Biltjuv i Trelleborg ångrade sig – lämnade tillbaka bilen till ägaren

Vid platsen för konfrontationen hittades flera kulhylsor samt två bilar med sönderskjutna fönster. Myndigheterna håller nu på att överväga om man ska väcka åtal mot den misstänkte efter dödsskjutningen.

Polisen Nick Soliz säger att folk inte borde ta lagen i egna händer ifall deras bil blir stulen.

– Det är aldrig säkert som du kan se efter den här händelsen, säger han enligt Fox News.

En talesperson för Apple har tidigare sagt till Fox News att man jobbar med myndigheter för att stoppa deras produkt från att användas för kriminella syften.

– AirTag designades för att hjälpa folk att lokalisera sina personliga tillhörigheter, inte för att spåra människor eller någon annans egendom. Vi fördömer på det starkaste möjliga sätt all skadlig användning av våra produkter, säger talespersonen.

Läs även: Sköt ihjäl tolvårig biltjuv under eldstrid

Läs även: Köpte 300 iPhone-telefoner – rånades på väg till bilen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag