Fransk polis sköt ”ninja”

Franska poliser i tjänst. Foto: Paul Marsan (Unsplash)
  • Fredag 3 dec 2021 2021-12-03
E-post

TOURLAVILLE När en fransk polispatrull fick stopp på en stulen bil visade det sig att föraren var klädd som en ninja och attackerade poliserna med ett samurajsvärd. Poliserna tvingades skjuta mannen som blev allvarligt skadad, rapporterar Daily Mail.

Det hela började när en polispatrull på torsdagseftermiddagen fick syn på en bil som var registrerad som stulen. Poliserna följde efter bilen som efter en kort jakt kraschade vid en bensinmack i Tourlaville i nordvästra Frankrike.

Ut ur bilen kom föraren – klädd som en ninja och med ett samurajsvärd i högsta hugg. Han svingade svärdet mot två av poliserna som träffades i huvudet, och sköts sedan av en tredje polis med tre skott i magen. ”Ninjan” kunde då gripas och fördes till sjukhus med allvarliga skador.

De två poliserna som angreps – båda kvinnor – fick också åka till sjukhus men blev bara chockade och lindrigt skadade.

När poliser sedan sökte igenom den stulna bilen fann man en hel arsenal av vapen inklusive flera svärd, en pilbåge, ett armborst samt kaststjärnor.

Det är oklart varför gärningsmannen agerade som han gjorde och enligt en talesperson för polisen finns det inga tecken på att han hade ett terrormotiv.

Läs även: De lurades på allt de ägde – nu döms bedragaren

Läs även: Socialdemokrat frias i hovrätten – inte brottsligt att ta ned andras valaffischer

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag