Fyra personer skadade i skjutning i Tensta

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 7 jun 2018 2018-06-07
E-post 166

STOCHOLM Under natten till torsdagen fick polisen larm om en skottlossning i Stockholmsförorten Tensta. På plats hittades fyra skottskadade personer, varav en tros ha varit en förbipasserande.

Strax efter midnatt kom larmet in till polisen om skottlossning. Vid Tensta Allé och Nydalsparken hittades tre skottskadade unga män, och en fjärde skadad hade redan fått hjälp att komma till sjukhus. Personerna uppges vara skadade i nedre delen av kroppen men var talbara.

Senare under morgonen framkom det att en av de skadade befann sig en bit ifrån de andra uppe på en bro. Polisen misstänker att det kan ha varit en förbipasserande som träffats av en förlupen kula.

– Initialt är det vår hypotes och vi tolkar det som att en förbipasserande träffats. Det är ganska långt från platsen där skotten ska ha avlossats, det är över hundra meter, uppger polisens presstalesperson Åsa Wallentin till Expressen.

Den förbipasserande fick en ytlig skada på benet, och en anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats i det fallet. Vad gäller de tre andra rubricerar polisen händelsen som försök till mord.

Under torsdagsmorgonen görs en teknisk undersökning och dörrknackning i området. Ingen uppges ha gripits ännu.

Läs även: Automatvapen gömdes på fritidsgård i Tensta

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag