Gammal kvinna på permobil rånad av två flickor

Genrebild Foto: Phasmatisnox CC BY-SA 3.0
  • Tisdag 2 feb 2021 2021-02-02
E-post 791

GÖTEBORG En kvinna i 70-årsåldern som färdades på en permobil blev överfallen och rånad av två flickor i Kortedala i Göteborg på måndagseftermiddagen. Rånarna hotade kvinnan till livet och tvingade till sig den äldre kvinnans bankomatkort och pinkod och hann göra ett uttag innan kortet spärrades.

Klockan 15.04 på måndagseftermiddagen larmades polisen till Adventsvägen i Kortedala där en kvinna blivit rånad på väg hem från Kortedala torg. Polisen berättar på sin hemsida att kvinnan – som är i 70-årsåldern – hade blivit stoppad av två minderåriga kvinnliga rånare som tvingat ner henne från permobilen och rånat henne.

Rånarna kom över mobil, en halskedja, kontanter samt bankomatkort med pinkod. Innan de försvann från platsen hade de hotat sitt rånoffer till livet om hon kontaktade polis.

Polisens presstalesperson Stefan Gustavsson uppger för Nyheter Idag att ett uttag gjorts på bankkortet i centrala Göteborg och att det därefter spärrats. Kamerorna vid bankomaten ska undersökas.

Det är okänt om den rånade kvinnan fått några skador. Hon hade inte när Nyheter Idag ringde på måndagskvällen kunnat ge något tydligt signalement på rånarna.

På måndagsmorgonen är rånarna på fri fot. Brottet utreds som rån.

Läs även: Misshandlade Icahandlare och fimpade i nacken på man i permobil – döms till skyddstillsyn

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag