Gängkriminella inför utegångsförbud i Tensta

Bild: Bengt A Lundberg/Riksantikvarieämbetet/CC BY 2.5
  • Måndag 19 okt 2020 2020-10-19
E-post 296

TENSTA Vid ett flertal tillfällen har kriminella gäng i Stockholmsförorten Tensta utfärdat utegångsförbud för invånarna i området. Det rapporterar TV4 Nyheterna.

Den 25 augusti fick polisen reda på att gängkriminella gått ut och berättat för folk att det rådde utegångsförbud i Tensta från klockan 18. Något som tycks ha fått avsedd effekt.

– Det där spred sig som en löpeld så klart hos de som bodde i området, berättar Therese Rosengren, chef för polisområde Rinkeby.

TV4: Vad skulle hända om man var ute?

– Man skulle kunna bli utsatt för grovt våld, säger Rosengren.

När TV4 pratar med boende i Tensta är det ingen som vill medverka framför kameran. Flera bekräftar dock att gängen har utfärdat utegångsförbud och att det har hänt flera gånger.

Enligt polisen gör de kriminella så här för att demonstrera sin makt och skrämma invånarna så att de inte ska våga tala med polisen.

– De har ett högt våldskapital och det vet medborgarna om, säger Therese Rosengren.

Inrikesminister Mikael Damberg (S) får kommentera nyheten:

– Jag har inte hört talas om det. Jag är säker på att polisen tar de uppgifterna på stort allvar och gör klart att i Sverige gäller Sveriges lag – den gäller lika för alla och det är inga kriminella som får sätta gränser för andra hederliga medborgare.

Läs även: Integrationsprojekt i Tensta stoppas efter misstankar om bidragsfusk

Läs även: Sexåringar i Rinkeby målgrupp när polisen ska stoppa gängen

Bli PLUS-medlem

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter ett värde på det vi gör, bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag