Goa gubbar ingrep mot kvinnomisshandlare

Foto: Pär Henning
  • Torsdag 9 jun 2022 2022-06-09
E-post

GÖTEBORG Strax efter klockan sju på torsdagsmorgonen ingrep tre män i 60-årsåldern mot en 35-årig man på Linnégatan i Göteborg. Anledningen uppges vara att mannen hade gått till angrepp mot en kvinna, varpå de tre männen avbröt misshandeln. Det rapporterar Göteborgs-Posten.

En av de 60-åriga männen säger att han satt på ett kafé och fikade i sällskap av sina vänner när de bevittnade hur en man slog till en kvinna tvärs över vägen.

– Jag såg det inte själv, men min kompis springer då över och konfronterar den här mannen, varpå mannen svarar med att putta till min kompis så kraftigt att han flyger ut på gatan och nästan blir överkörd, berättar mannen för GP.

Mannen uppger att han i det läget också sprang över för att konfrontera 35-åringen. Han bemöttes då med ett ”stenhårt knytnävsslag” i bröstet. Efter det brottade han ner kvinnomisshandlaren innan ytterligare en kompis anlände och hjälpte till med att hålla fast honom.

Han berättar att kvinnan som ska ha mottagit slaget därefter försökte få dem att släppa angriparen.

– Han är helt sjövild och hon försöker få upp honom, men det kommer ytterligare personer som hjälper till och håller bort henne.

Enligt mannen höll de fast våldsverkaren i cirka fem minuter innan polisen anlände och omhändertog honom. Under den stunden uppges den nedbrottade mannen ha skadat sig och börjat blöda från huvudet.

Polisens presstalesperson Peter Adlersson menar att man inte är helt på det klara med vad som har hänt vid Linnégatan. Samtidigt bekräftar han mycket av den 60-åriga mannens utsaga.

– Vi har omhändertagit en man i 35-årsåldern enligt lagen om omhändertagande av berusade personer och har också skrivit en anmälan om misshandel, säger Adlersson till GP.

Mannen i 60-årsåldern berättar för GP att det var självklart för honom att ingripa.

Nyheter Idag söker polisen för en kommentar.

Läs även: Barnmördande pedofil fick stryk – medfånge ”såg chansen och tog den”

Läs även: Gick på rejv – knivhöggs i ryggen av enhänt man

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag