Barnmördande pedofil fick stryk – medfånge ”såg chansen och tog den”

Campbells offer och fängelset där han fick stryk. Bild: Handout/Google Street View
  • Fredag 3 jun 2022 2022-06-03
E-post 2054

Aaron Campbell, 20, som våldtog och mördade sexåriga Alesha MacPhail i juli 2018, fick på onsdagen ett kok stryk i sin fängelsecell i Polmont i Skottland, rapporterar The Sun.

Alesha var på semester hos familjemedlemmar när Campbell tog sig in i huset hon befann sig i och kidnappade henne från hennes säng. Därefter våldtog han och mördade flickan, som lämnades vid ett övergivet hotell med sammanlagt 117 skador på sin kropp.

Läs även: Pappa tvingade pedofil att gräva sin egen grav – slipper mordåtal

Han dömdes till minst 27 års fängelse i februari 2019, men straffet reducerades senare till 24 år. Under sin tid i fängelse har Campbell hållits isolerad då han utsatts för hot från medfångar på grund av sitt brott.

Men på onsdagen lämnades hans celldörr öppen och en medfånge ”såg chansen och tog den”, uppger en källa på fängelset till The Sun.

– Han knuffade ned Campbell på sängen och började spöa honom, och fick in ett par schyssta slag. Campbell blev överraskad, han sa ingenting, säger källan till The Sun.

Campbell kördes till sjukhus med en tand som stack ut genom läppen, enligt källan som uppger att både fångar och personal är glada över händelsen.

– De skulle döda honom om de kunde på grund av vad han gjorde mot den där flickan. Men det fanns en kort chans att ta honom och grabben tog den. Han kan få ett seriöst åtal för misshandel mot sig men det stör honom inte, han säger att det var värt det, säger källan.

Även Aleshas farfar George Lochrane, 79, är glad över att hennes mördare fått stryk.

– Jag hoppas han har ont. Jag hoppas han lider. Det enda jag är ledsen över är att jag inte fick göra det själv, säger han.

Läs även: Storbritanniens värsta pedofil mördad i fängelse

Läs även: MMA-stjärna gripen för mordförsök – sköt mot misstänkt pedofil men träffade fel person

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag