Göteborg: Förslag om att stoppa nya bidrag till Ibn Rushd röstades ner

Foto: Pär Henning
  • Söndag 28 feb 2021 2021-02-28
E-post 542

GÖTEBORG På tisdagen stoppades de kommunala bidragen för 2020 till islamiska studieförbundet Ibn Rushd i Göteborg. Men när ett förslag lades om att stoppa även bidrag för 2021 röstade en majoritet ner förslaget.

Förslaget skulle innebära att Göteborgs stad skulle avveckla allt samröre med det skandalomsusade Ibn Rushd och ställer in alla eventuella planerade utbetalningar för 2021.

Förslaget kom från oppositionspartiet Sverigedemokraterna.

Övriga partier – både den styrande borgerliga alliansen (representerat i nämnden av M och L) – samt de rödgrönrosa och lokalpartiet Demokraterna röstade nej till SD:s förslag.

I en tidigare version uppgavs felaktigt att Demokraterna röstade med SD.

Efter att de kommunala bidragen i Göteborg till Ibn Rushd för 2020 stoppats jublade flera företrädare för borgerliga partier. Flera profiler – bland annat riksdagsledamoten Robert Hannah (L) från Göteborg – fördömde i hårda ordalag Vänsterpartiet och Miljöpartiet för att de ville att Ibn Rushd skulle få bidrag.

 

Läs mer: Liberala brösttoner om Ibn Rushd – är samtidigt med och strösslar bidrag i Stockholm

Extramaterial för våra prenumeranter – läs hela tilläggsyrkandet!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag