Gripen släpptes fri – greps igen efter hot på arabiska

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 31 jul 2019 2019-07-31
E-post 242

SKELLEFTEÅ En man som gripits för olaga hot släpptes på fri fot inom några timmar. Knappt hade han lämnat polisstationen innan han greps igen – efter att ha uttalat hot på arabiska.

SVT Nyheter Västerbotten rapporterar att mannen, född 1994, greps tidigare på dagen efter att ha betett sig hotfullt mot en grupp personer.

– Han ska ha gjort uttalanden som ryms inom ramen för grovt olaga hot, hot han dessutom förstärkte med en kniv, säger jourhavande förundersökningsledare Mats Bruhn till SVT.

Åklagaren valde att inte anhålla mannen och lät honom gå. Åter en fri man plockade han upp mobilen och ringde ett samtal med ”aggressiv framtoning” – precis utanför polisstationen.

Mannen talade på arabiska, men vad han inte visste var att den polisanställde som följde honom ut förstod vad han sade.

– Den anställde hörde då hur mannen yttrade nya hotelser, varpå han kunde gripas på nytt, säger Mats Bruhn.

Denna gång ska gripandet ha lett till att mannen anhölls, och han är nu misstänkt på sannolika skäl för olaga hot samt grovt olaga hot.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag