Gruppvåldtäkt i Luleå – polisen söker mörkhyade män

Genrebild.
  • Fredag 13 sep 2019 2019-09-13
E-post 5965

LULEÅ En kvinna har anmält att hon utsattes för en överfallsvåldtäkt i Luleå under natten till torsdagen. Polisen letar nu efter två män och lämnar ut signalement. Varken Sveriges Radio eller SVT återger signalementet i sin rapportering.

Polisen skriver på sin hemsida att våldtäkten anmäldes på torsdagsmorgonen. Kvinnan berättade då att hon under natten, mellan klockan 02.00 och 03.00, var ute på promenad på Tunastigen i stadsdelen Tuna i Luleå när hon blev överfallen av två män.

Stadsdelen Tuna, som ligger nordväst om centrala Luleå, är ett socioekonomiskt utsatt område med mycket invandrare.

Kvinnan, som är född på 1980-talet, uppger att de för henne okända männen knuffade henne till marken och våldtog henne. Hon har därefter inte behövt uppsöka sjukvård för fysiska skador.

Enligt det signalement som polisen lämnar ut är en av männen cirka 190 centimeter lång och den andre mellan 170 och 175 centimeter lång. De är båda mörkhyade med kort, mörkt hår samt mörka byxor.

Den som har information som kan vara av intresse för polisen kan höra av sig till telefonnumret 114 14.

SVT och Sveriges Radios P4 Norrbotten har rapporterat om den misstänkta våldtäkten och båda redaktionerna har intervjuat polis. Men båda utelämnar polisens signalement på de misstänkta förövarna.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag