Guaido uppmanar Venezuela att resa sig mot Maduro

Bild: Faksimil Twitter
  • Tisdag 30 apr 2019 2019-04-30
E-post 58

VENEZUELA Militär i Venezuela har anslutit sig till oppositionsledaren Juan Guaido som uppmanar militären och folket att resa sig mot president Maduro. En oppositionsaktivist har befriats från husarrest av Guaido-trogen trupp och har anslutit sig till Guaido.

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaido uppmanar militären och folket att stödja honom och störta president Nicolas Maduro, rapporterar The Independent.

I en video postad på Twitter där oppositionsledaren ses omgiven av militärer säger Guaido att ”tillfället är här”.

Videon uppges vara inspelad på flygbasen La Carlota utanför Caracas, och med på videon är oppositionsaktivisten Leopold Lopez som tidigare suttit i husarrest.

Lopez ska ha flytt från husarresten med hjälp av sina egna vakter.

Lopez far, som lever i Spanien, säger att sonen blev frisläppt av militär som lydde en benådning från oppositionsledaren Guaido.

Vid lunchtid uppgav Reuters att tårgas ska ha använts på en väg nära flygbasen La Carlota. Enligt en reporter på plats är det militärer på basen som använder tårgas mot demonstranter som stödjer Guaido.


Regeringen säger att militären runt om i landet rapporterar att allt är normalt, och att man konfronterar en liten grupp ”militära förrädare” som förespråkar en kupp.

– Vi förkastar de här upprorsmakarna, vars mål är att fylla landet med våld, sade Venezuelas försvarsminister Vladimir Padrino.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag