Han fick den 13-åriga flickan att sälja nakenbilder på nätet – dömd för barnvåldtäkt för andra gången

Genrebild.
  • Tisdag 22 jan 2019 2019-01-22
E-post 138

ÖREBRO Den 20-åriga Degerforsbon har inom kort tid blivit dömd för två skilda fall av barnvåldtäkt. I båda fallen fick han kontakt med de unga tonårsflickorna via internet och utnyttjade deras svaghet mot dem. I en nyligen avkunnad dom framkommer också hur han fick den ena flickan att sälja nakenbilder på nätet. Pengarna tog han själv hand om.

Den 13-åriga flickan fick kontakt med mannen via tjänsten Yellow (numera Yubo), en Tinderliknande app för tonåringar. Appen matchade ihop dem och hon skickade en bild på sitt ansikte. Han skrev tillbaka att hon var snygg och de bestämde sig senare för att träffas samma dag, trots att han var 19 år gammal. Enligt flickan hade de sex två gånger den dagen.

De fortsatte att ha en relation och träffades ett par gånger i veckan hemma hos honom, och flickan berättar att hon inbillades sig att tro att hon var kär i mannen trots uppenbara varningstecken. När hon hade fått 500 kronor av sina farföräldrar bad han henne att swisha 150 kronor till honom så att han skulle kunna äta på McDonalds, och bara ett en eller två veckor in i förhållandet föreslog han att de skulle ha trekant, och flickan har berättat att han spelade in filmer när de hade sex och skickade till killarna som enligt honom var intresserade av en trekant.

Mannen hade uppenbarligen inga pengar, och bara någon månad efter deras första möte uppmanade han henne att ta nakenbilder som hon kunde sälja på Yellow. Pengarna skulle hon skicka till honom. Hon har uppgett att det handlat om runt 50 bilder och 20–30 filmer som hon sålt till olika killar för sammanlagt runt 2000 kronor. Bilderna fanns tillgängliga under en tvåveckorsperiod. Pengarna swishade hon till mannen. Han fick henne även att ange priser för att köpa sex av henne och erbjöd sig att skjutsa henne till eventuella kunder. Detta blev dock aldrig av då hon upplevde det som olustigt.

Den 20-åriga mannen dömdes i juni 2018 till skyddstillsyn och fängelse i tre månader för ett annat fall av våldtäkt mot barn, en dom som han har överklagat. Då handlade det om en 14-årig flicka som han också kommit i kontakt med via internet, bara en dryg månad innan han fick kontakt med 13-åringen. De hade sex trots att hon inte ville men var för rädd för att protestera.

I torsdags dömdes han mot sitt nekande av Örebro Tingsrätt till fängelse i ett år och åtta månader för våldtäkt mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering. Han skall även betala skadestånd till flickan om 150 000 kronor.

Uppdatering 2019-01-23

Efter att ha tagit del av mer information om händelserna än vad som framkommit i domen, och av hänsyn till samtliga inblandade har vi valt att inte namnge den dömde. I övrigt har inga ändringar gjorts i artikeln, men Nyheter Idag vill förtydliga att alla uppgifter kommer från tingsrättens dom och att gällande många uppgifter står ord mot ord. Vi har utgått från tingsrättens bevisvärdering, men den kan naturligtvis vara bristfällig.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag