Här är Islamiska statens bidrag i Eurovision Song Contest: ”Say hello to Islam”

  • Söndag 15 maj 2016 2016-05-15
E-post 513

STOCKHOLM En video har fått stor spridning i sociala medier i kölvattnet av Eurovision Song Contest där Islamiska staten bidrar med en låt som heter ”Boomtzi Boom”. Bandet som sjunger heter ”ABBU”, ett namn som är mycket snarlikt ”ABBA”. – Boomtzi boom, boomtzi bam. Hello Europe, we come, sjunger medlemmarna i bandet ABBU.

Videon, som uppenbart är på skämt, har sitt ursprung från en komedishow i Israel. Låten som det fiktiva bandet ABBU sjunger är en cover på bröderna Herreys schlagerlåt ”Diggi loo diggi ley”, men texten är anpassad i ett helt annat stuk än originalet.

– Boomtzi boom, boomtzi bam. Say hello to Islam, sjunger bandemedlemmarna i refrängen.

– We will paint the rainbow in red, and we will rock you until you loose your head, lyder en av refrängerna.

”12 points from Sweden”

I videon syns en publik stå framför bandets framförande och vifta med flaggor från olika nationer, varav den ökända svart-vita IS-flaggan är en av dem. I slutet av videon står även de fyra bandmedlemmarna på scenen med var sitt avhugget huvud när de sjunger, en referens till de brutala avrättningar terrorstaten gjort sig skyldig till.

De avhuggna huvudena påminner starkt om bandmedlemmarna i det omåttligt populära bandet ABBA.

Klippet på Youtube har fått över 280 000 visningar och sprids på Facebook och andra sociala medier. I kommentarsfältet på Youtube möts den ironiska videon med glada tillrop.

”12 points from Sweden”, skriver en Youtubetittare varpå en annan svarar att det är emot reglerna att rösta på sig själv.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag