Här är Jimmie Åkessons nya singel: ”Fädernesland”

Jimmie Åkesson och Marcus Öhrn har gjort en cover på Ultima Thule. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag samt omslag från covern
  • Fredag 21 aug 2015 2015-08-21
E-post 2235

SÖLVESBORG Nu släpper Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, tillsammans Marcus Öhrn från bandet Noice, en singel som nu finns på Spotify. Singeln är en cover på Ultima Thules låt ”Färdernesland”. – Festen med Ultima Thule bidrog givetvis för att öka intresset inför skivsläppet, berättar Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge.

Nu släpper Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson en singel tillsammans med Marcus Öhrn som varit sångare i bandet Noice. Med på skivan finns även gitarristen Sayit Dölen. Singeln heter ”Fädernesland” och är en cover på en låt från Ultima Thule med samma namn.

I den nya singeln spelar Åkesson piano och Marcus Öhrn sjunger samt Dölen står för gitarr.

”Hemliga festen bidrog givetvis för att öka intresset för skivsläppet”

Nyheter Idag har talat med Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge som berättar att skivsläppet varit planerat en tid. Tidigare i sommar hade Jimmie Åkesson en hemlig fest hemma i trädgården där bland annat Ultima Thule var inbjudna och höll en spelning. På festen fanns flera kända toppnamn inom Sverigedemokraterna men även kändisar som Marcus Öhrn var där.

– Festen med Ultima Thule bidrog givetvis för att öka intresset inför skivsläppet, förklarar Henrik Vinge som själv var med på den hemliga festen.

Vinge hoppas att den nya covern blir populär hos lyssnarna berättar han. Får den riktigt många spelningar kan den till och med hamna på olika topplistor, funderar han i telefonen.

– Det vore kul om låten blev populär och även började spelas i radio.

Låten är producerad av Marcus Öhrn. Den nya konstellationen med Åkesson och Öhrn har döpt sig till ”Bedårande barn”, vilket alltså är artistnamnet på den nya singeln.

Nedan kan du lyssna på covern ”Fädernesland” med Jimmie Åkesson och Marcus Öhrn

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag