Här exploderar chokladfabriken

Foto: Faksimil Twitter
  • Lördag 25 mar 2023 2023-03-25
E-post 0

På fredagen inträffade en kraftig explosion vid en chokladfabrik i staden West Reading, Pennsylvania, i USA. Åtminstone två personer dog i explosionen och ytterligare nio rapporteras vara saknade.

I en video som sprids på sociala medier syns den våldsamma explosionen som skedde strax innan klockan fem på fredagseftermiddagen lokal tid.

Vad som orsakade explosionen håller på att utredas, men anledningen tros vara en gasläcka, rapporterar WPVI.

Enligt officiella siffror har åtminstone två personer avlidit till följd av explosionen. Ytterligare nio rapporteras vara saknade och åtminstone åtta personer har fått uppsöka vård efter händelsen, skriver New York Post.

Fabriken i fråga ägs av företaget RM Palmer Company som grundades 1948 och har sitt huvudkontor i West Reading, som ligger ungefär tio mil nordväst om Philadelphia. Företaget är ett av landets största godisproducenter med omkring 850 anställda och specialiserar sig på godis för högtider, som exempelvis påskharar i choklad.

Läs även: Bilderna visar total förödelse efter explosionen på Östermalm

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag