Här grips 29-årige Sayfullo Saipov från Uzbekistan för terrordådet i New York

  • Tisdag 31 okt 2017 2017-10-31
E-post 631

USA Mannen bakom tisdagens terrordåd på Manhattan i New York är 29 år, heter Sayfullo Saipov och har uzbekisk invandrarbakgrund. Det rapporterar flera medier.

Medier som Washington Times och Wall Street Journal har gått ut med namnet på den misstänkte terroristen. Enligt CBS News reporter Bill Rehkopf har Saipov uzbekisk invandrarbakgrund.

På en bild som sprids på Twitter syns den 29-årige terroristen liggandes på marken, omgiven av poliser, sedan han skjutits i magen av en polis efter terrordådet.

NBC New York rapporterar att den Sayfullo Saipov kom till USA 2010. Hans senast kända adress uppges vara i Tampa i Florida, men han ska ha rest in i landet via John F. Kennedy International Airport i New York och åtminstone delvis vistats i New York och New Jersey de gångna sju åren.

Enligt flera medier som gått igenom offentliga register arbetar, eller arbetade, Saipov som lastbilschaufför. Han uppges ha två registrerade företag, båda i Ohio, och vara registrerad som åkare hos den amerikanska transportmyndigheten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag