Har kallat sig ”tränad marxist” – nu sågas BLM-grundarens villaköpsorgie

Patrisse Khan-Cullors. Foto: Laura Flanders Show CC BY 3.0 / John Lucia CC BY 2.0
  • Tisdag 13 apr 2021 2021-04-13
E-post 679

USA Efter ett flertal uppmärksammade köp av lyxvillor sågas Patrisse Khan-Cullors, medgrundare till Black Lives Matter, kraftigt i sociala medier. Aktivistledaren kritiseras bland annat av andra BLM-aktivister som efterlyser större transparens i hur organisationen använder sina pengar.
– Vi behöver svarta firmor och svarta revisorer som går in och undersöker vart pengarna går någonstans, säger BLM-aktivisten Hank Newsome enligt New York Post.

Medgrundaren till organisationen Black Lives Matter Patrisse Khan-Cullors möter stark kritik. Aktivisten, som tidigare beskrivit sig själv som ”tränad marxist”, har under året köpt fastigheter för mångmiljonbelopp i USA. Det rapporterar New York Post.

Enligt tidningen ska Khan-Cullors under de senaste åren ha köpt inte färre än fyra lyxvillor till ett värde av 3,2 miljoner dollar i USA. Senast i år köpte hon en gård för 1,4 miljoner dollar i det exklusiva området Topanga Canyon utanför Los Angeles, enligt Dirt.com. Storleken på gården är strax över 1 000 kvadratmeter och inkluderar flera byggnader.

Området Topanga Canyon ska enligt New York Post till 88 procent bebos av vita invånare.

Aktivistledarens villaköporgie har under veckan blivit en stor snackis i sociala medier under hashtagen #BlackLivesManors. Namnet på hashtagen kommer från den rubrik som New York Post satte på förstasidan på söndagens upplaga (”manor” är det engelska ordet för herrgård).

Journalisten Andy Ngo, som bland annat skrivit en bok om den vänsterradikala organisationen Antifa, önskar att fler medier skulle ”slå uppåt” som New York Post.

 

Den konservative kommentatorn Dinesh D’Souza påpekar att organisationen verkar ha en lönsam affärsverksamhet.

 

Andra väljer att uppmärksamma skillnaden i Black Lives Matters retorik och Khan-Cullors agerande.

 

Bli prenumerant och läs om:

– kritiken från andra BLM-aktivister

– hur mycket pengar organisationen BLM samlade in under 2020

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag