Helikopterpiloter som släckte skogsbrand fick sina väskor stulna

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 23 jul 2018 2018-07-23
E-post 983

BRÄCKE Helikopterpiloter som var ute för att släcka skogsbranden vid Äxingmyrkullen i Jämtland fick en tråkig överraskning när de kom tillbaka till depån – någon hade stulit deras väskor.

Expressen berättar att en grusgrop har fungerat som tillfällig helikopterdepå under släckningen av skogsbranden vid Äxingmyrkullen i Bräcke kommun. Där har flera företag samlats, men på söndagseftermiddagen var bara helikopterpiloterna från Jämtlands Flyg AB kvar. När de åkte ut för att utföra eftersläckningsarbete lämnade de sina väskor obevakade.

– De var på väg att åka därifrån men skulle köra en sista gång – så någon gång under eftermiddagen var de där och norpade de där grejerna, säger företagets vd Daniel Moverare till Expressen.

Väskorna innehöll personliga tillhörigheter som jackor, plånböcker, bilnycklar och hemnycklar, vars värde uppskattas till 25 000 kronor. Det stals också väskor med verktyg och lyftutrustning för helikoptern som ska vara värda ungefär lika mycket.

– Det känns jättetråkigt att människor kan sjunka så lågt när vi har ställt upp och kört i hur många dygn som helst dygnet runt och piloterna har slitit som djur för att få bukt med de här eldarna. Och så får man som tack att man blir av med sina personliga grejer och utrusning till helikoptrarna, säger Daniel Moverare.

Under natten till måndagen ställde hemvärnet upp för att vakta den helikopter och annan utrustning som finns kvar på platsen tills företaget kommer för att hämta det.

Läs även: Dan Eliasson: De värsta bränderna går inte att släcka

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag