Hemmafester slogs samman – urartade i slagsmål

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 14 maj 2023 2023-05-14
E-post 0

Deltagare från två olika hemmafester i Helsingborg hamnade i en konfrontation med varandra under natten till söndagen som urartade i slagsmål. Polisen uppskattar att ett femtontal personer deltog i bråket.
– Folk från respektive fest hamnade i bråk med varandra, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till Nyheter Idag.

Polisen tvingades rycka ut till platsen vid halv tolv natten till söndagen där ett flertal människor ska ha samlats utomhus. Upprinnelsen till bråket är oklar, men berusningsgraden bland festdeltagarna beskrivs som hög och stämningen som hätsk.

– Man uppfattar det som att det var ett flertal, uppskattningsvis ett femtontal personer, som var inblandade. Men inte så pass att de är målsägande i ärendet, säger Evelina Olsson.

En man undersöktes av ambulans vid platsen efter att ha utsatts för slag och/eller sparkar. Några tillhyggen ska emellertid inte ha använts och mannen behövde inte köras till sjukhus.

Efter bråket tog polisen beslut om att stänga ned de båda festerna. En anmälan om misshandel har upprättats i samband med händelsen.

– Som jag har förstått det har man ingen utpekad misstänkt än. Men det ska röra sig om en person som har tillfogat den här festdeltagaren våld, säger Evelina Olsson.

Läs även: Slagsmål vid mordrättegång – anhörig misshandlad

Läs även: 50-tal i familjeslagsmål på badstrand: ”Kvinnor, tjejer, pojkar och män”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag