Hon ville inte leva under religiöst förtryck – nu döms fästmannen för mordförsök

Bilder ur förundersökningen.
  • Onsdag 10 jun 2020 2020-06-10
E-post 316

NORRKÖPING En ung kvinna ville leva sitt liv fritt från familjens och fästmannens regler och kontroll. Hon ville leva utan att behöva dölja sig med sjalen. Hon ville plugga, ha kul med kompisar och tatuera sig. Istället hamnade hon på en leråker utanför Norrköping när fästmannen avsiktligt i hög hastighet körde av vägen efter att först ha hindrat henne att använda bilbältet. Som genom ett mirakel klarade hon sig utan allvarliga skador, och nu döms fästmannen till elva års fängelse och utvisning.

På eftermiddagen den 15 mars spanade en polispatrull utanför Norrköping efter en bil som enligt ett larm färdades söderut från Stockholm med en ung kvinna som först bort mot sin vilja, när de nåddes av ett anrop och omdirigerades till en olycksplats där en bil åkt av vägen och voltat. När poliserna kommer dit ser de att det är just den bil de spanat efter, och både den unge man som kört bilen och den unga kvinna som suttit i passagerarsätet – men kastats runt i bilen under voltandet och hamnat i baksätet – förs till sjukhus i polissällskap.

Vittnen på platsen som stannat för att hjälpa till efter ”olyckan” berättar att mannen verkat brysk och hård mot kvinnan medan hon låg skadad på marken, men då han talade persiska vet de inte vad som faktiskt sades. Men de tyckte att det var konstigt.

Bilkraschen var ett mordförsök

Både mannen och kvinnan är i 20-årsåldern och är av afghanskt ursprung, men kvinnan kom till Sverige som barn, medan mannen kom hit som antingen 17- eller 18-åring. De hade lärt känna varandra via sociala medier några år tidigare, och efter att deras respektive föräldrar mötts i Iran för att komma överens om barnens framtid förlovade sig paret i en religiös ceremoni i början av 2018.

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag