Inbrott på tidningsredaktion i natt

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 26 apr 2021 2021-04-26
E-post 97

VÄXJÖ Under natten till måndagen gjorde två gärningspersoner inbrott i Smålandspostens lokaler i Växjö. Tjuvarna kom undan och det är oklart om de fick med sig någonting från tidningen.

Polisen fick larmet vid halv två på natten. Väktare hade ryckt ut på ett inbrottslarm och mött de två gärningspersonerna när de lämnade byggnaden. Väktarna försökte stoppa tjuvarna men blev då angripna med våld, och tjuvarna lyckades sedan lämna platsen i ett fordon.

På plats kunde polisen konstatera att tjuvarna hade tagit sig in i Smålandspostens lokaler genom att krossa ett fönster. Ett antal datorer var flyttade, men det var inte uppenbart att någonting hade stulits.

– Man har lyckats flytta på godset och då har man gjort sig skyldig till stöld även om man, låt säga hypotetiskt, inte har fått med sig någonting från platsen, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt eller gripen för brotten som rubriceras som stöld och våld mot tjänsteman. Gärningspersonerna beskrivs som mörkt klädda.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag