Inga nya coronafall i Sydkorea

Drive through-test för corona i Sydkorea. Bild: Government of S.Korea/KOGL Type 1
  • Torsdag 30 apr 2020 2020-04-30
E-post 823

SYDKOREA Inga nya inhemska fall av coronaviruset konstateras nu i Sydkorea, som bekämpat coronaviruset utan någon ”lockdown”. Istället har smittspridningen begränsats med ett omfattande program för test, spårning och isolering av sjuka och misstänkt sjuka.

För första gången sedan i mitten av februari rapporteras inga nya inhemska coronafall i Sydkorea, rapporterar Sveriges Radio.

De fyra nya fall som rapporterades i Sydkorea var alla importfall, det vill säga personer på väg in i Sydkorea som fångats upp av den obligatoriska karantänen vid inresa, enligt landets hälsovårdsmyndighet.

Läs även: Gratis coronatester till alla i Los Angeles

Sydkorea var ett av de länder som först fick in coronaviruset från Kina. Trots det har landet lyckats begränsa smittspridningen, utan att ta till kraftiga karantänåtgärder, så kallad ”lockdown”.

Istället har Sydkorea fått kontroll över smittspridningen genom ett program med omfattande testning, smittspårning och isolering av sjuka och misstänkt sjuka.

Hittills har 247 dödsfall på grund av coronaviruset konstaterats i landet, som har 51,6 miljoner invånare. Drygt 600 000 sydkoreaner har testats för viruset, och strax över 10 000 har konstaterats smittade.

Läs även: Tegnell: Därför gör vi inte som Sydkorea

Den 15 april höll landet parlamentsval, som resulterade i en storseger för det regerande Demokratiska partiet. Tillsammans med samarbetspartiet Plattformspartiet vann den regerande koalitionen 180 av parlamentets platser, vilket räcker till en absolut majoritet.

Vallokalerna hade temperaturkontroller, och 29 miljoner koreaner röstade med munskydd och handskar. Inget nytt fall av coronaviruset ska ha kopplats till valet enligt Sydkoreas smittskyddsmyndighet.

Läs även: Tidslinje – så spreds corona i Sverige: ”Prestige är en av våra dödliga synder”

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag