Intagen på ungdomshem har rymt

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 13 jan 2021 2021-01-13
E-post 276

FAGERSTA Sent på tisdagseftermiddagen rymde en intagen från ungdomshemmet Sundbo i Fagersta. Något Aftonbladet var först att rapportera.

Stefan Hell Fröding, pressansvarig på Statens institutionsstyrelse, berättar för Nyheter Idag att rymningen skedde utanför perimeterskyddet, alltså bortom staketet.

Den intagne var övervakad men rymningen kunde ske ändå.

– Ungdomen var på väg till en annan aktivitet och då avvek ungdomen, men något mer än så kan jag inte berätta för då föregår jag utredningen. Vi måste se vad som har hänt, säger Stefan Hell Fröding.

Personen i fråga har dömts till sluten ungdomsvård, men Stefan Hell Fröding kan inte berätta vilket brott han har begått, med hänvisning till sekretess.

Rymlingen är nu efterlyst och polisen söker efter honom.

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag