Irakier misshandlar onlinedate – utvisas inte

Foto: Polisen
  • Måndag 13 aug 2018 2018-08-13
E-post 570

MALMÖ En kvinna blev rånad av en irakier efter en misslyckad onlinedate. De två träffades i irakierns lägenhet och när kvinnan begav sig därifrån följde mannen efter och rånade samt skadade henne.

Den 10 juni blev en kvinna i Malmö knivrånad av en 29-årig irakisk man efter en avstämd träff vid en grillkiosk. Mannen snodde en väska fylld med pass, smink och en kniv från kvinnan och misshandlade kvinnan under själva rånet.

Mannen och kvinnan hade bestämt att träffa varandra i irakiernas lägenhet. Mannen uppger att de hade kommit i kontakt med varandra via en app i mobilen, kvinnan nekar till detta. De två personerna träffas i irakiernas lägenhet där irakiern blir berusad på öl medan kvinnan blir mer och mer obekväm och försöker lämna lägenheten.

Kvinnan lämnade lägenheten och började cykla därifrån, då sprang irakiern efter henne. Kvinnan stannade upp och de två började konversera. Mannen ska då ha utdelat slag och sparkar mot kvinnan samt ryckt hennes väska ifrån henne medan han höll i en kniv.

När polisen kom till plats hittades en kniv på trottoaren och ett handtag till kvinnans väska utanför irakierns lägenhet.

Enligt kvinnan hade de hängt i mannens lägenhet tills hon var tvungen att gå för att betala 500 kr till en kompis, varpå irakiern gav henne 1500 kronor och ville att hon skulle sova över. Mannen blev arg för att hon inte ville sova över. När hon började cykla därifrån vill mannen ha tillbaka pengarna och hon sa nej varpå han slog henne i ansiktet.

Enligt mannen träffades de via en dejtingapp och att de umgicks hemma hos honom. Han uppger att han gick på toa och när han kom tillbaka var hans plånbok öppnad och tom varpå han anklagade kvinnan för att ha tagit pengar från henne.

Åklagaren yrkade på utvisning men detta nekades då ”utredningen visar inte att det finns återfallsrisk”.

Mannen döms till 7 månaders fängelse samt att betala ett skadestånd på 7624 kronor.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag