Iranier häktad efter våg av sexuella ofredanden i Uppsala

Foto: Flickr
  • Fredag 15 feb 2019 2019-02-15
E-post 271

UPPSALA Sedan årskiftet har ett stort antal fall av sexuella ofredanden rapporterats i Uppsala. Nu har en iransk man i 25-årsåldern häktats vid Uppsala tingsrätt misstänkt för åtta fall av sexuellt ofredande. Mannen nekar till brott.

Ett femtontal kvinnor har utsatts för sexuella ofredanden i Uppsala på kort tid. Nu häktas iraniern misstänkt för åtta av fallen.

Chefsåklagaren Magnus Berggren är fåordig i en intervju med SVT om exakt vilka bevis som han har. Han vill inte säga om något av brottsoffren har kunnat peka ut den misstänkte eller vad bevisen mot mannen består av.

– Utredningen har hamnat i ett sånt läge att vi har skäl att begära honom häktad för åtta fall av sexuellt ofredande och vi tycker att bevisläget är gott, säger Berggren till SVT.

Mannen, som kom till Sverige i mitten av 2017, anmälde sig själv till polisstationen när han anhölls i sin frånvaro. Han nekar till alla anklagelser. Han är tidigare ostraffad.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag