Istället för att håna – ge feministerna kärlek

Bilden ovan blev en snackis i medier. Chang vill ge kärlek istället för hån. Bilden är ett montage. Foto: Privat
  • Onsdag 1 apr 2015 2015-04-01
E-post 130

LEDARE Nyligen valde SDU-medlemmen Hanna Lindholm att publicera ett fotomontage på sig själv och en annan tjej som kallar sig feminist. En del uppfattade tilltaget som ett ett sätt att håna feminister, men metoden är fel. Vi ger dig nu den ultimata guiden på hur feminister ska hanteras!

Du vet den där tjejen i skolan som försöker se ut som en kille? Hon, eller rättare sagt hen, har rakat skallen på ena sidan, färgat håret chockrosa eller någon lila nyans. Det kan även vara sprayat med sådan där metallic-lack från Biltema som man använde till mopeden när man var femton. Skit samma, de brukar vara duktiga på att nå sitt mål – att se ut som vandrande fågelskrämmor.

Dock, det är inte avsaknad av klädstil som är det intressanta med denna företeelse. Det speglar bara ett mycket djupare problem. Men först måste vi förstå hur kvinnor fungerar. Eller inte fungerar kanske jag ska säga.

Fruntimmer vill ha uppmärksamhet. När du går på krogen och gör dig snygg som kille, då gör du det för att locka honorna – eller hur? Men trodde du att tjejer står fyra timmar framför spegeln för att du ska dregla över henne på krogen? Tänk om. De gör det för att vara snyggare än andra tjejer. Det är så de funkar. En kille är nöjd med valfritt ragg på krogen, det viktiga är att han får para sig. Men brudarna är lite annorlunda, de vill ha uppmärksamhet, bekräftelse och vill bli sedda. Av andra tjejer.

Det är därför de lägger ner så satans med tid på krusiduller, selfies, plutmunnar och allt annat de har för sig.

Men, alla tjejer är ju inte snygga. Så är det. Bara att erkänna. Det kanske inte är så snällt att påtala, visst. Men en del tjejer ser ut som ruggugglor, ja riktiga skräcködlor. Det är de som sumpar dina ragg. Du vet, du har värsta pinglan på kroken och baren stänger snart för kvällen. Strax tänker du sätta in din stöt, fråga henne om hon är sugen på efterfest och att spana in dina nya fräsiga guldfiskar i sovrummet. Det är då det händer. Den fula kompisen sabbar allt, blir helt cp i huvudet och måste ”prata” med sin snygga kompis. Du får nobben.

Det går åt helvete med ragget och den där femhundringen du investerat i drinkar är som bortblåst. Tji fick du. Och ja, det beror på den där tjejen som är på väg att bli feminist.

Det är så det fungerar. De fula tjejerna får sälla ligga och i ren desperation på uppmärksamhet blir de feminister. Det är därför Fi har så tokiga idéer, inte för att de egentligen tänker genomföra dem utan för att de vill ha uppmärksamhet. De vill synas och ”känna” sig relevanta. Det var så genusvetenskapen en gång uppfanns. Det är ett sätt för fula tjejer att göra karriär helt enkelt.

Lösningen på problemet är inte att göra som Hanna Lindholm gjorde. Genom att posta en bild där man visar att man är 400 tusen miljarder gånger snyggare så ger man samtidigt feministen uppmärksamhet – enbart för att hen är feminist. Det triggar feministen att fortsätta vara feminist. Istället måste Olle motas i grind och det är där vi killar har ett ansvar.

Nästa gång du är på krogen, gå och ragga på andrahands-sorteringen istället. Du behöver inte göra det varje gång, men ibland räcker. Låt även de fula tjejerna få ligga ibland. På så vis behöver de inte söka uppmärksamhet genom att spåra ur fullständigt. Jag tror det kan funka.

Se så, gör er plikt nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag