Jagades av polis – dog i trafikolycka

Genrebild.
  • Söndag 15 maj 2022 2022-05-15
E-post 1037

NYKÖPING Tre män dog under natten till söndagen efter en våldsam bilkrasch på E4 utanför Nyköping. Trafikolyckan föranleddes av en polisjakt, då männen i en av de inblandade bilarna vägrat att stanna för en trafikkontroll.

Olyckan inträffade strax före klockan 23 på lördagskvällen när personbilen i fråga frontalkrockade med en minibuss. Kraschen skedde vid en sträcka med pågående vägarbete.

– Det var en personbil och en minibuss som krockade. När vi kom dit brann det i personbilen, säger Henrik Dewoon-Thorén, vakthavande befäl för Södertörns brandförsvar, till Expressen.

Kort innan olyckan hade polisen försökt stoppa den ena bilen för en kontroll. Detta eftersom föraren körde mycket fort, rapporterar polisen.

Bilen stannade emellertid inte på polisens uppmaning. Istället ökade den hastigheten.

Polisen började därefter följa efter bilen i norrgående riktning. Under jakten gjorde man bedömningen att bilens förare gjorde sig skyldig till vårdslöshet i trafik. Jakten fortsatte tills dess att kraschen skedde.

I bilen som polisen efterföljde fanns tre unga män i 18–20-årsåldern. Två av dessa avled i kraschen liksom med föraren av minibussen – en man i 50-årsåldern.

”En av de unga männen fördes till sjukhus och vårdas för sina allvarliga skador. De andra personerna har avlidit”, skriver polisen på sin hemsida.

Vidare skriver polisen att olyckan kommer att utredas och att händelsen rubriceras som trafikbrott samt vållande till annans död.

Läs även: Polis trodde sig bli skallad – misshandlade omhändertagen

Läs även: Tungt beväpnad polis vaktade polisstation under natten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag