Jämför innan du lånar

  • Tisdag 1 nov 2022 2022-11-01
E-post 0

Har du funderat på att ta ett lån? Om det är ett så kallat blancolån, alltså ett lån utan säkerhet, så kan du välja att jämföra olika sådana. Det via Better Compared. Ett blancolån, det finns idag i många former. Det kan även benämnas som ett privatlån, ett sms lån, ett billån och så vidare. Det skiljer sig mot ett bolån, som är ett lån med säkerhet.

Att bara ta första bästa lånet eller ansöka hos första bästa långivare är inte att rekommendera. Det är ju så att idag finns det många som erbjuder lån men till olika ränta, olika villkor med mera. För att du ska hitta det lån som passar dig allra bäst så är det en stor fördel att jämföra dem mot varandra. Dels för att se vad de olika har för ränta, samt andra villkor men även för att se hur mycket du kan låna. Olika långivare kan låna ut olika stora summar nämligen.

Hitta ett lån som passar dig

Söker du på Google efter lån, så kommer du att få upp ganska många långivare. Det kan vara svårt att få en bra översikt av vilka som finns och vad de erbjuder. Det kan vara smart då att använda dig av Better Compared. De hjälper dig att jämföra olika lån på ett mycket enkelt sätt. Detta företag förmedlar inte lån själva, utan de är just en jämförelsetjänst. Du kan läsa mer om olika långivare samt sedan välja den som passar dig för att sedan gå vidare till långivaren och ansöka om lånet.

Vad behöver du låna till?

Olika sorters lån passar olika bra för olika saker. Kanske du sedan innan har små lån och krediter? Då kan det vara smart att ansöka om ett så kallat samlingslån. Är det däremot så att du ska köpa en bil, så kan ett billån passa bäst. Ett privatlån, det kan du ha till i stort sett vad du vill. Det kan vara för att renovera hemma med, eller för att ha till kontantinsatsen för köp av en bostad.

När det gäller så kallade sms lån eller snabblån, så är det bäst att inte använda dig av dem utom i nödfall, om det är en oväntad utgift du har fått och måste ha pengar till. Små lån är oftast dyra att ta, då deras ränta är höga och de tillhör oftast det som kallas för högkostnadskredit.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag